Tentoonstelling Universiteitsmuseum wint internationale museumprijs

De tentoonstelling Reset the Future van het Universiteitsmuseum Utrecht heeft de Muse Award gewonnen, een internationale museumprijs van de American Association of Museums. De prijs is afgelopen zondag in Minneapolis uitgereikt.

Het Universiteitsmuseum heeft samen met tinker imagineers de tentoonstelling Reset the Future ontwikkeld. In het juryrapport staat dat de jury Reset the Future ziet als een 'leuke manier om te leren over de wetenschap achter de effecten die onze beslissingen hebben op onze omgeving'.

Reset the Future is een interactieve tentoonstelling over duurzaamheid en toont op toegankelijke wijze actuele kennis en inzichten van wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Kinderen ontwerpen hun eigen toekomst aan de hand van een game. Door vragen te beantwoorden als ‘waar wil je wonen?’ en ‘wat zou je doen als je de baas van een snoepfabriek was?’ worden ze uitgedaagd om na te denken over hoe duurzaam hun keuzes in het leven zijn.

De tentoonstelling is gebaseerd op het ‘kwadrantenmodel’ van Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschapen aan de Universiteit Utrecht. In zijn boek ‘Een vorm van beschaving’ beschrijft van Egmond hoe wij een duurzame wereld kunnen bereiken. Naast van Egmond hebben ook Herman Wijffels en Jacqueline Cramer van het Utrecht Sustainable Institute en andere gerenommeerde wetenschappers van de Universiteit Utrecht een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de tentoonstelling. (deStadUtrecht.nl)

Volg het nieuws over Utrecht via de tweets van deStadUtrecht.nl

Lees ook:

Museumblog: spelen met de toekomst van de aarde

Meer bezoekers Universiteitsmuseum en Geldmuseum in 2011

Oudste slingeruurwerk ter wereld in Universiteitsmuseum