Eetcafé Klein Berlijn zet de toon in Rotsoord

Met een uitstraling die het midden houdt tussen een strandtent en een cultureel podium zet Klein Berlijn voorlopig de toon in Rotsoord. Hoewel het gaat om een tijdelijke vestiging, is het een voorproefje van wat we over een paar jaar kunnen verwachten van het bouwproject de Trip aan de Briljantlaan.

Half maart 2013 opende de nieuwe horecagelegenheid op het bouwterrein, wat eind 2015 de ‘creatieve en culturele hotspot’ van Utrecht moet zijn. Op de Trip moet een mix van 260 starterswoningen en circa 1700 m2 bedrijfs- en horecaruimte voor startende ondernemers voor een creatieve stedelijke sfeer gaan zorgen.

De tijdelijke vestiging van horecagelegenheid Klein Berlijn past goed in het concept. Het ruime lichte interieur is multi-inzetbaar. Waar de grote leestafel doordeweeks zorgt voor een ontspannen sfeer, doet het in de weekenden dienst als podium. Met op vrijdag elektronisch vertier van beginnende dj’s en op zaterdag livemuziek variërend van rock tot singer-songwriter. De invulling van de zondag staat nog niet vast. “Die moet vooral relaxt zijn,” volgens eigenaar en Berlijn-fan Serge Veenendaal, “dan zie ik wel plek voor woordkunstenaars, kleine optredens of jazz.”

Serge heeft zijn liefde voor Berlijn vertaald in het interieur. Industriële lampen, lage banken, wat graffiti op de muur en met posters beplakte stoelen: ongedwongen, creatief en vrolijke met een vleugje underground. Maar ook in schappelijke prijzen. Serge: “Nederlandse horeca is echt duur. Ik vind dat het anders kan. Wij bieden een goedkopere tegenhanger voor de dure Nederlandse kroeg. Én een leuke avond uit.” In ieder geval tot sluitingstijd om twaalf of één uur. “Daarna kunnen ze altijd nog de stad in. We willen de buurt wel graag te vriend houden.”

Eetcafé Klein Berlijn is samen met wijn- en whiskyhandel Kwestie van Smaak en vier creatieve ondernemingen gehuisvest op de Trip voor uiterlijk 5 jaar. Dan kunnen zij eventueel over naar ruimtes in het nog te bouwen complex. (deStadUtrrecht)

Volg het nieuws over Utrecht via de tweets van deStadUtrrecht.nl

Lees ook:

Bouwplan de Trip op Rotsoord van start

Watertoren Rotsoord krijgt restaurant op het dak

Middeleeuwse kloostermoppen gevonden op Rotsoord